A három túraútvonalból álló, a Horhosok útja nevet viselő hálózatot Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata hozta létre. A három eltérő hosszúságú túraútvonalat úgy alakították ki, hogy a gyerekes családoktól a teljesítménytúrázókig mindenki megtalálja a számára megfelelő hosszúságú túrát.
Az útvonalak kiindulópontja minden esetben az Izsák Imre Általános Iskola előtti túraindító térkép (Zalaegerszeg, Szivárvány tér 1-3.)
Az eligazodást kihelyezett útbaigazító táblák segítik az útvonalak mentén. Az érdekességek bemutatásáról hét nagy tábla gondoskodik, melyeket tanulmányozva a turista bővebb információhoz juthat a Csácsi-hegyi kápolnáról, a Henye-hegyi imaházról, a Kisfaludi-vár legendájáról, a medvehagymáról, a Zala árteréről, a zalai erdők növény- és állatvilágáról.
Zöld útvonal:
A legrövidebb – mindössze 8 km hosszú – út, mely érinti a városrész legismertebb nevezetességeit: a Csácsi-hegyi és a Henye-hegyi kápolnákat, a Vari-kutat, az Állatsimogatót, valamint a peremkerület római katolikus, Szent Sebestyénnek keresztelt templomát. Kezdő túrázóknak kifejezetten ajánlott, mindössze két és fél óra alatt bejárható ez az útvonal.
Kék útvonal:
Az előzőnél bővebb, 13,9 km hosszú szakasz, mely érinti a dombok következő hármasát: Csortán, Pipa hegy, Hosszúhegy. Tapasztalt túrázók számára ajánljuk, mivel megtételéhez 4 órát kell szánniuk.
Piros útvonal:
A leghosszabb túraútvonal a maga 23,1 km-ével, mely érinti Pethőhenyét, ahol felkereshető a Makovecz Imre tervei alapján épült Szent István templom is. A piros szakasz elhalad a Kisfaludi-hegy közelében található, Csurgó kútként is ismert Mária-forrás mellett. Utóbbi környéke tavasszal, a medvehagyma kikeltével hosszú idő óta kedvelt kirándulóhelynek számít – nem csak a gasztronómia élvezői körében. Gyakorlott túrázók kb. 7 óra alatt teljesíteni tudják a szakaszt.

Távolság Patóhegytől: 21km